Faciliteter på Kumlegaarden

Kumlegaard lille hal

Ridehus

Kumlegaard har et stort ridehus, på 20x60m. Det er meget lyst, hvilket får det til at syne større. På den ene kortside er der spejle, og i den anden er der tilskuerplads, og et mindre rum med radio, køleskab osv. Bunden er velegnet til reining. Der er en port der åbner og lukke automatisk, ved træk i en snor. Altså skal man ikke skubbe til tunge døre, med hesten i hånden.

Ridebane

Der ligger ved siden af ridehuset, en lige så stor ridebane på 20x60m med fast grusbund. Ridebanen ligger i læ, så man kan ride derude selvom det er lidt blæsende. Den er også godt drænet, så den holder sig pænt tør. Der ligger trail/spring materialer rundt langs kanten, som frit kan bruges både på banen og i hallen. Der står også bænke til tilskuere.

Round pen

Der findes også en roundpen, der kan bruges til longering, tilridning og hvad man ellers har lyst til. Den har samme grusbund som udendørsbanen, og er tør og brugbar næsten hele året.

Kumlegaard Stald

Stalde

På Kumlegaard er der flere forskellige stalde. Der er en stor stald med 21 bokse, og en lille stad med 6 bokse. Disse stalde er fyldt op med pensionære, egne rideheste, og træningsheste. Der er udover boksene 2 sadelrum, et foderrum, toilet og vandspiltov. Staldene er store og lyse, med bred staldgang og højt til loftet. Alle bokse har vinduer udadtil der kan enten åbnes helt, tippes eller lukkes. Størstedelen af boksene har også vinduer mod staldgangen.

Derudover er der også 2 separate stalde med folebokse til avlshopperne og avlshingsten. De ligger for sig selv, så der er fred og ro. Der er 4 i hver.

Kumlegaard fold

Folde

Der er helt nye folde fra Pit Hegn. De er dejligt store, i gennemsnit 30x60m. Hestene går 2 og 2 på den størrelse fold. Tråden er Rimfakse sikkerhedshegn, så der er mindst mulig risiko for at hestene kan komme til skade.

Der er også små sygefolde med sand i bunden, så skadede heste også har mulighed for at komme ud.

Til avlshopper, føl og alvshingst, er der folde med træhegn. Det mindsker risikoen for at de helt små føl går i hegnet, da de bedre kan se det. De er også nogle store folde med græs, hvor alle avlshopperne går sammen i en gruppe.

Til sommergræs er der nogle endnu støre folde med massser af græs, hvor de fleste stadigvæk går 2 og 2.

Ridesti

Der er en super skøn ridesti rundt om hele området. Perfekt til at skridte varm/af, eller hvis man bare har lyst til at lave noget andet en dag. Det er også muligt at ride over på en grusvej, og følge en kirkesti og langs nogle marker. Mulighederne er mange.

Løsdrift

Ved siden af staldene til avlshopperne ligger løsdriften, hvor unghestene vokser op. Den er delt i 2, til hingste/vallakker og hopper. Det er nogle store folde med massere af plads til leg og bevægelse, og skure med bændelgardiner i indgangen, hvor de kan komme i læ for regn og blæst. Der er sat krybber op hvor de bindes ved fodring.